Tarinamme

 

Viljamaan kartanoa isännöivät Satu ja hänen hollantilainen miehensä Ruud. Sadun lapsuuden haaveena oli saada kartano ja hevonen. 1990-luvun alusta lähtien on Kaavin Mäntyjärvellä sijaitsevaa kyläkoulua kunnostettu toteuttamaan tätä haavetta. Pihapiirissä käyskentelevät tyttären suomenhevonen Proosa sekä seuraneiti shetlanninponi Niti.

Nelilapsisen yrittäjäperheen tie vei kiireisen hollantilaisen arjen keskeltä maaseudun rauhaan. Tätä samaa kokemusta rauhoittumisesta luonnon keskellä upean järvimaiseman äärellä tarjoamme myös vieraillemme.

Viljamaan kartano

Riihijärventie 10
73620 Kortteinen
Finland

info@majakartanoviljamaa.fi

044-2161507

Isäntäpari, Satu ja Ruud

Yhteydenottolomake

  Usein kysytyt kysymykset:

  Majoittujat voivat tilata aamiaisen. Muut ravintolapalvelut vain ryhmille etukäteistilauksesta. Iltaisin lähiseudulla ei valitettavasti ole ravintolapalveluita. Meiltä löytyy kuitenkin myös keittiöllä varustettuja huoneita sekä tarjoamme mahdollisuuden yhteistiloissa sijaitsevan pikkukeittiön ja grillin käyttöön.

  Pyydämme varausvaiheessa ilmoittamaan erityisruokavalioista, jotta voimme varmistaa teille mahdollisimman hyvän ruokakokemuksen mm. aamiaisella!

  Kyllä, lemmikit ovat tervetulleita majoittumaan vieraidemme mukana. Varmistathan etukäteen lemmikkihuoneen saatavuuden. Varauksesta erillismaksu, 10 €/majoituskerta. Yleisiin tiloihin emme toivo lemmikkien tuontia.

  Lähin kauppa sijaitsee Kaavin kirkonkylällä, 21 kilometrin päässä.

  Pihan metsässä on lyhyt 200 metrin mittainen Sadun tarinapolku. Kartanon risteyksestä lähtee myös n. 2,5 kilometrin mittainen kylä-/luontopolku.

  Viljamaan kartanon piha-alueella on pelikenttä, jossa voit pelata pihapelejä kuten petanqueta tai mölkkyä. Voit myös lainata kartanon venettä tai kanoottia Mäntyjärven tutkimiseen!

  Kerhokellarissa voit viettää aikaa vaikka lautapelien ja lasten leikkinurkkauksen merkeissä. Voit myös rauhoittua lukemaan tai askartelemaan. Tilassa on yhteiskäytössä oleva pikkukeittiö sekä ulkoa löytyvä grillikatos.

  Kerhokellari soveltuu omien alkoholijuomien nauttimiseen. Kartanon saleissa on A-oikeudet, joten omia juomia ei muihin yhteistiloihin voi tuoda.

  Huoneista ja kartanon tiloista löytyy wifi-yhteys, mutta nopeudet vaihtelevat maaseudulla välillä runsaastikin. Emme valitettavasti pysty takaamaan nopeita yhteyksiä.

  Hevoset ovat yksityiskäytössä eikä ratsastusmahdollisuutta Viljamaan kartanolla ole valitettavasti tarjolla. Ratsastamaan pääset kuitenkin halutessasi ottamalla yhteyttä naapurikylällä (n. 15 km päässä) sijaitsevaan Tuomaalan tilaan: https://www.facebook.com/Tuomaalantila/