Vaikkojoki vain 6 km päässä!

Vaikkojoki on noin 50 kilometrin mittainen suojeltu vesireitti. Se alkaa Juuan Vaikkojärvestä ja päättyy Kaavilla Kärenjärveen. Reitillä on nelisenkymmentä koskea ja virtapaikkaa. Vaikkojoki oli aikanaan merkittävä uittoväylä, mutta kosket on sittemmin kunnostettu lähelle alkuperäistä luonnontilaa. Vaikkojokea voit laskea omalla tai vuokratulla kanootilla tai kokeneen kipparin ohjaamalla koskiveneellä. Vaikkojoen alueella on myös merkittyjä patikointi- ja pyöräilyreittejä. Joen varrella on useita rantautumispaikkoja nuotiosijoineen. Vaikkojoki on tunnettu kalastusalue, jonka koskiin istutetaan vuosittain arvokalaa. Joki kuuluu Pohjois-Savolaisiin Kärkiapaja-kohteisiin. Lähin rantautumispaikka kartanolta on noin 6 kilometrin päässä.

Kaskenpolttoa Kaavilla!

Telkkämäen kaskiperinnetilalla voi tutustua nykyaikana ainutlaatuiseen kaskeamisen vaikutuksesta syntyvään maisematyyppiin, joka levittäytyy historiallisen Telkkämäen tilan ympärille. Metsähallituksen hoitamalla tilalla poltetaan kaski joka kesä. Opas on paikalla kesäisin heinäkuussa, muina aikoina tilauksesta. Alueella on useita merkittyjä luontopolkuja.

Tutki ympäristön kyliä ja kaupunkeja!

Outokumpu on vanha kaivoskaupunki. Voit tutustua Vanhaan kaivokseen ja Itä-Suomen suurimpaan leikkipuistoon, Lasten kaivokseen.

Koli Pielisen rannalla on yksi kauneimmista luonnon nähtävyyksistä Suomessa.

Kuopiossa on monia tapahtumia ja nähtävyyksiä sekä Tahkon laskettelu- ja matkailualue!

Heinävedellä sijaitsee kaksi ortodoksista luostaria, Valamo ja Lintula.